Kvartalsrapport Medieföretaget MTG går sådär. Resultat för andra kvartalet var lite sämre än analytikerprognoserna.

MTG redovisar ett justerat ebitda-resultat på 155 miljoner kronor för det andra kvartalet 2021.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med 157 miljoner kronor enligt Infronts sammanställning av fem analytikers prognoser.

Försäljningen i kvartalet uppgick till 1.198 miljoner kronor. Analytikerna hade räknat med 1.242 miljoner.

Den organiska tillväxten blev -3 procent.

MTG:s e-sportverksamhet visade en organisk tillväxt på 18 procent i det andra kvartalet och nettoomsättningen landade på 388 miljoner kronor. Analytikerna hade enligt Infront räknat med en omsättning på 351 miljoner kronor.

”Den positiva nettoomsättningsutvecklingen berodde till stor del på stark prestation inom ESL Gamings ESS-verksamhet och lättare jämförelsetal med 2020”, skriver MTG i sin delårsrapport.

I rapporten uppger bolaget att en återgång till event med live-publik förväntas i slutet av 2021.

E-sportdelens justerade ebitda-resultat i kvartalet blev -48 miljoner kronor, mot väntade -44,8 miljoner. Enligt MTG påverkades lönsamheten negativt främst av accelererande strategiska investeringar i B2C och e-sportprodukter för mobila enheter, digitalisering av traditionella sporter till e-sportprodukter samt förberedelser för expansion till nya geografiska marknader.

Redan i årets första kvartal, när MTG:s e-sportdel tog kostnader på cirka 25 miljoner kronor, hänvisade bolaget till investeringar för att förbereda expansion till nya geografiska områden och marknader.

MTG:s gamingverksamhet hade en organisk tillväxt i det andra kvartalet på -14 procent. Enligt bolaget minskade tillväxten främst till följd av svåra jämförelsetal, men ökade på tvåårsbasis, och MTG förväntar sig att utvecklingen fortsätter in på tredje kvartalet 2021.

Det framgår av delårsrapporten.

Gamings nettoomsättning blev 810 miljoner kronor i det andra kvartalet, att jämföra med analytikernas snittförväntan som enligt Infront låg på 891 miljoner. Det justerade ebitda-resultatet för gamingdelen uppgick till 228 miljoner kronor, mot väntade 225 miljoner.

Enligt rapporten fortsatte MTG:s pipeline av nya spel att utvecklas väl, men med vissa förseningar på grund av ”identifierade förbättringsområden” i de testlanserade speltitlarna.