torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Harm Reduction Group

Snabbväxaren: ”Tobak hör till historien”

Harm Reduction Group är Nordens snabbast växande koncern inom tobaksfria nikotinprodukter. Sedan starten har omsättningen ökat med nästan 50 procent varje år. – Fler och fler inser att tobak hör till historien, säger Marius Arnesen, vd för koncernen.

Publicerad: 4 september 2023, 09:42


Marius Arnesen, vd för Harm Reduction Group.

Med över en miljard rökare världen över är tobaksfrågan en av vår tids stora utmaningar – trots en utbredd kunskap om tobakens och nikotinets skadliga effekter och intensiva kampanjer.

Ett bolag som var tidigt ute inom icke-röksegmentet är Harm Reduction Group. De började med e-cigaretter och alternativ till tobak redan 2013.

– Då var vi ganska ensamma om att tro på en framtid inom den här kategorin, säger Marius Arnesen.

Företaget har en särskilt framträdande position inom områdena elektroniska cigaretter (Vape) och vitt snus, med femton exklusiva avtal som täcker rökfria produkter. Distributionen sker genom 22 fysiska butiker, onlinebutiker och grossistavdelningar.

Som bolag är Harm Reduction Group starkt inriktat på tillväxt och strävar efter att växa organiskt samt genom välmotiverade strategiska förvärv, både inom Norden och andra delar av Europa. Syftet är att nå synergieffekter, ökade marknadsandelar och en stabil finansiell ställning.

Bolaget har huvudkontoret i Sverige, är noterat på Spotlight Market och är Nordens snabbast växande koncern i segmentet tobaksfria produkter. Sedan starten har företagets omsättning ökat med nästan 50 procent varje år.

– Vi är fortfarande ett tillväxtföretag med en tydlig ambition att bli den dominerande aktören inom det rökfria segmentet. Det är ett segment som hela tiden tar andelar från tobaksindustrin, säger Marius Arnesen.

De flesta industriländer runt om i världen delar visionen om att bli cigarettfria inom några år. Flera har till och med bestämt ett datum för när det senast ska ske. Men även om många har bytt till tobaksfria produkter är det fortfarande flera hundra tusen svenskar som snusar och röker cigaretter.

– Våra produkter är inte riskfria och innehåller nikotin som är beroendeframkallande. Men eftersom de alla är tobaksfria är de ett alternativ för vuxna som vill sluta röka. Att sluta röka är krävande, och väldigt många får återfall. Vi skulle helst se att alla bara slutade och levde ett liv fritt från tobak och beroende, säger Marius Arnesen.

Läs mer om Harm Reduction Group

Texten är en annons från Harm Reduction Group