torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Innehåll från Viking Line

Hitta inspiration – med en lyxig endagskonferens på Östersjön

Härlig skärgårdsmiljö, superfräscha lokaler och Östersjöns bästa mat. Med Viking Lines dagskryssningar kan du och dina kollegor njuta av en inspirerande konferens till havs – och vara tillbaka i stan redan samma kväll.

Publicerad: 12 september 2023, 13:24


Vill du inspirera dina medarbetare? Ge dem en energiboost inför hösten? Med Viking Lines dagskryssningar kan ni kombinera konferensen eller kickoffen med god mat, underhållning och fantastiska skärgårdsvyer. 

– Klockan 07:45 lämnar ni Stockholm med fräscha Viking Grace. Resan inleds med frukost och därefter kan ni starta konferensen. Vid 13 byter man fartyg vid Mariehamn – vilket många tycker är en upplevelse i sig – till Östersjöns nya drottning, Viking Glory. Där kan man njuta av en buffé, köra teambuilding och shoppa i taxfree-butiken, och ändå vara tillbaka i Stockholm redan vid 19-tiden, säger Tuuli Peltonen, intendent på Viking Glory.

Läs mer om Viking Lines dagskonferens

Hon berättar att många av kunderna uppskattar att alla deltagare finns samlade ombord.

– Ingen behöver stressa iväg till hämtning på förskolan eller liknande. Det finns en tydlig avgång och ett avslut. Det kan vara skönt med ett miljöombyte, men vi vet också att många uppskattar att kunna komma hem till sina familjer redan samma kväll.

Viking Lines fartyg har väldigt flexibla konferensutrymmen, och man kan ta emot allt från små grupper till sällskap på flera hundra personer.

Båda fartygen erbjuder det bästa inom konferens och konferensteknik, och är byggda så att man lätt kan anpassa lokalerna efter kundernas behov. 

– Vi kan ta emot allt från små sällskap till stora grupper på flera hundra personer, som vill ha en stor kickoff eller mässa. Vi lyssnar på varje kund och tar fram paket som passar just den, och där vi kan paketera in mat, dryck och underhållning, säger Karl Fagerström, restaurangchef som ansvarar för konferensen och informationen på Viking Glory.

Läs mer om Viking Lines olika konferensmöjligheter

Han berättar att många uppskattar fartygsbytet i Mariehamn. 

– Det ser rätt häftigt ut när två stora fartyg lägger till samtidigt vid kajplatserna. Vi har samma erbjudande för de som kommer från Åbo, så vid bytet möts man halvvägs i korridoren. Och eftersom man är i land en kort stund så kan man säga att man har varit på Åland! 

Båda fartygen är byggda för att resenärerna verkligen ska känna att de är till havs.

– De flesta rummen har stora härliga fönster, från golv till tak, så resenärerna verkligen kan njuta av den fantastiska skärgården utanför. Är man ett mindre gäng så kan jag rekommendera Fyren, vår chambre séparée högst upp i fartyget med 220 graders vy, säger Karl Fagerström.

Fyren, en populär chambre séparée högst upp i fartyget med 220 graders vy.

Många av konferensgrupperna bokar plats i den moderna bufférestaurangen, där menyn alltid anpassas efter den aktuella säsongen.

– Nu har vi precis lanserat vår härliga höstbuffé och i mitten av november börjar vi med vårt julbord. Vi har sett över hela buffékonceptet och satsar nu på massor av smårätter som förbereds av kockarna. Det blir fräschare och är bättre ur en hållbarhetssynpunkt. Men givetvis får man fortfarande äta hur mycket man vill. 

För de som vill njuta av en lite längre konferens finns det även konferenspaket med övernattning – som erbjuder ännu fler alternativ när det kommer till mat och underhållning.

Högst upp i fartyget finns en spaavdelning med stora fönster och härliga utsikter över skärgården och havet.

 – Väljer man det paketet så får man se tre av världens vackraste skärgårdar – Stockholms, Ålands och Åbos, som alla har sin egen karaktär. Då finns det också ännu mer tid till att njuta av allt båten har att erbjuda. Vi kan ordna allt från lyxigt spa till privat karaoke och drinkskola. Våra säljare är erfarna och kan alltid sy ihop ett paket som passar just era behov, avslutar Tuuli Peltonen.

Vikingline.se

Texten är en annons från Viking Line