MYCRONIC: FÅR ORDER VÄRD 4-6 MLN USD FRÅN NY KUND I ASIEN

2021-08-27 08:04:08

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikboalget Mycronic har erhållit en order på ett SLX-system från en ny kund i Asien. Ordervärdet ligger i intervallet 4-6 miljoner dollar. Systemet är planerat att levereras under det tredje kvartalet 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den laserbaserade maskritaren SLX möter en stigande efterfrågan på fotomasker till halvledarindustrin, samt ett kommande ersättnings- och moderniseringsbehov.

Fotomasker tillverkade av laserbaserade maskritare är mycket viktiga och står för 70-75 procent av alla producerade fotomasker för halvledartillverkning. SLX är en ny och modern maskritare baserad på samma teknologi som Mycronics maskritare för bildskärmar.

"SLX moderna design, prestanda, produktivitet och tillförlitlighet tillhandahåller en attraktiv lösning för kunder som tillverkar fotomasker till halvledarindustrin. Detta understryks när vi får förtroendet att leverera SLX till en ny kund", säger Mycronics chef för Pattern Generators på Mycronic.

Mycronic erbjuder maskritare för tillverkning av fotomasker inom flera tillämpningsområden. Dessa utgörs av bildskärmstillverkning (TV, smarta telefoner och surfplattor), tillverkning av halvledare och tillämpningar inom "multi-purpose-marknaden", ett brett segment som omfattar många olika tillämpningsområden.Direkt-SE