Aktie En del av den amerikanska biltillverkaren Teslas långsiktiga planer för att bidra till att ställa om ekonomin i hållbar riktning kan vara att byta ut traditionella värmesystem i bostäder, kontor och industrier till värmepumpar. Det uppgav Teslas vd och grundare Elon Musk vid Teslas investerarevent i Texas, rapporterar Techcrunch.

Vid eventet, som hölls efter USA-börsernas stängning på onsdagen, presenterade Tesla sin så kallade Master Plan Part 3 som innehöll flera olika komponenter.

Elon Musk sade bland annat att Tesla i något skede kan komma att överväga att bygga värmepumpar för hemanvändning för att bidra till att lösa problemen kring traditionella uppvärmningssystem. Bilbolaget har redan värmepumpsteknik i sina fordon.

Det svenska börsnoterade företaget Nibe är en av flera aktörer som redan är aktiva på värmepumpsmarknaden.

Elon Musk bekräftade vid investerareventet att Tesla planerar att bygga en ny bilfabrik i Monterrey i Mexiko. Samtidigt ska bolaget fortsätta utöka produktionen i alla sina befintliga fabriker, uppgav han.

Musk kommenterade inte när Tesla förväntas släppa en prototyp på sin nästa bilmodell och kommenterade heller inte hur den skulle kunna se ut. Han sade dock att han tror att Tesla kommer att behöva erbjuda omkring 10 bilmodeller för att nå sitt försäljningsmål för 2030.

Tesla-aktien sjönk 5,7 procent i onsdagens amerikanska efterhandel. Hittills i år har aktien dock återhämtat sig tydligt efter det kursmässigt svaga fjolåret.