Aktie Munters vd John Peter Leesi lämnar sin roll som vd för bolaget med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Rekryteringen av en ny vd kommer att starta omedelbart. Styrelsen har beslutat att utse den nyvalda styrelseledamoten Johan Ek som tillförordnad vd under en övergångsperiod, framgår det vidare.

”Munters har inte presterat enligt förväntan under det senaste året och vår målsättning är att genom ett nytt ledarskap styra bolaget i rätt riktning igen. Styrelsen upplever att det finns ett behov av ett ökat fokus på affärsmannaskap och att leverera förbättrade resultat. Styrelsen vidhåller sin övertygelse om Munters långsiktiga potential”, säger Magnus Lindquist, styrelseordförande i Munters i pressmeddelandet.

Magnus Lindquist fortsätter:

”Johan Ek är en stark ledare med industriell erfarenhet av förändringsprogram vilket är mycket väl förenligt med Munters befintliga behov. Genom att förenkla de interna processerna och lägga fokus på effektivitet och resultat inom alla affärsområden, kommer vi att få möjlighet att accelerera vår tillväxt och värdeskapande framöver”.