Munters Group AB: Munters förvärvar Hygromedia och Rotor Source

2022-11-18 09:00:00

Hygromedia LLC är en tillverkare av komponenter för användning i rotorer som används i industriell avfuktning. Rotor Source Inc. är en leverantör av rotorer och kassetter till OEM-tillverkare.

"Förvärven är i linje med Munters strategi att stärka sin kärnverksamhet genom organisk och förvärvad tillväxt. Hygromedia och Rotor Source är två nya viktiga pusselbitar," säger Klas Forsström vd och koncernchef, Munters.

Efterfrågan på teknologin för exakt temperatur- och fuktighetskontroll har vuxit kraftigt och Munters fortsätter att utöka sitt erbjudande till marknaden.

"Det är mycket glädjande att få välkomna Hygromedia och Rotor Source med deras anställda till Munters. Med dessa förvärv kommer vi kunna erbjuda våra kunder ännu bättre service tack vare ytterligare en distributionskanal till marknaden," säger Henrik Teiwik, Group Vice President och President för affärsområdet AirTech.

Hygromedia LLC är specialiserat på komponenter till företag som tillverkar avfuktningsrotorer i USA, Europa och Asien. Rotor Source Inc. tillhandahåller produkter för industriell avfuktning och energiåtervinning till OEM-tillverkare, främst för värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem (HVAC). Produkterna riktar sig till kundsegment som exempelvis produktion av litiumjonbatterier och livsmedel samt till läkemedels-, elektronik- och flygindustrin.

Båda företagen är baserade i Baton Rouge, Louisiana, USA, och har tillsammans cirka 30 anställda. 2021 var intäkterna MUSD 11,5 (ca. MSEK 125). Förvärvet bidrar positivt till AirTechs EBITA-marginal från konsolideringsdagen. Förvärvet ägde rum i november.

För mer information, vänligen kontakta:

Investerare och analytiker
Ann-Sofi Jönsson, Vice President, Investor Relations and Enterprise Risk Management
E-mail: ann-sofi.jonsson@munters.com,Tel: +46 (0)730 251 005

Media
Susann Johnsson, Vice President, Group Communications and Brand
E-mail: susann.johnsson@munters.com,Tel: +46 (0)70 623 1474

Om Munters Group
Munters är en världsledande leverantör av energieffektiva lösningar för luftbehandling. Genom innovativ teknik skapar våra experter ett perfekt klimat för kunder inom ett flertal branscher. Munters har varit banbrytande inom området luftmiljö sedan företaget grundades 1955. Idag sker tillverkning och försäljning i fler än 30 länder av våra omkring 3 700 medarbetare. Munters Group AB är noterat på Nasdaq Stockholm och rapporterade 2021 mer än sju miljarder kronor i omsättning. För mer information, besök oss på www.munters.com.

Cision