Aktie Köpet av mobilspelsutvecklaren Hutch kan leda till en uppvärdering av hela MTG:s gamingvertikal, tror Nordea som för tillfället värderar den delen av verksamhet med en 25-procentig rabatt jämfört med MTG-gamingens sektorkollegor (peers).

MTG:s köp av Hutch , en utvecklare av free-to-play mobilspel, görs med en initial prislapp på 275 miljoner dollar samt en tilläggsköpeskilling som väntas landa på 100 miljoner dollar.

Den initiala köpeskillingen finansieras genom bolagets kassa samt genom ett nytt brygglån om 1.800 miljoner kronor. MTG utvärderar dock förutsättningarna för att genomföra en emission av aktier för att refinansiera det brygglånet.

Hutch intäkter under årets nio första månader blev, räknat på nuvarande dollarkurs, cirka 475 miljoner kronor med ett rörelseresultat på ungefär 112 miljoner kronor. MTG:s gamingverksamhet hade under samma period intäkter på 2.047 miljoner kronor och ett ebit-resultat på 312 miljoner.

”Förvärvet av Hutch är i linje med MTG:s strategi att aktivt bygga en portfölj av högkvalitativa gamingbolag och utgör starten på en ny resa med fortsatt organisk och förvärvsdriven tillväxt för MTG”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Nordea pekar samtidigt på att MTG lyft fram att Hutch fortfarande har en lång väg att gå när det gäller strategier för användarförvärv och intäktsgenerering. Här tror MTG att dess egna gamingbolag Innogames kan lära ut en hel del för att bidra till Hutch tillväxt, uppger Nordea.

Tidigare i veckan höjde Nordea MTG:s riktkurs till 153 kronor. Ett av motiven var just att MTG väntades bli mer aktivt på förvärvsfronten.

MTG B var strax före klockan 10 upp 13 procent.