MTG: AVSER ÖKA INVESTERINGAR ANVÄNDARFÖRVÄRV 4 KV

2022-10-26 07:54:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) MTG investerade totalt 499 miljoner kronor i användarförvärv under det tredje kvartalet, en oförändrad nivå jämfört med andra kvartalet. Gamingbolagets avsikt är att öka investeringarna i användarförvärv i det fjärde kvartalet.

"Våra kostnader för användarförvärv under kvartalet blev lägre än vad vi ursprungligen hade förväntat oss, eftersom bolagen skalade ner sina investeringar något under kvartalet på grund av den osäkerhet som råder på marknaden", skriver vd Maria Redin i delårsrapporten.

Den organiska tillväxten i kvartalet landade på 4 procent. Både Innogames och Hutch återgick till organisk tillväxt i kvartalet, men växte mindre än vad MTG förväntade sig i början av året.

"Playsimple fortsatte i kvartalet att leverera en exceptionell tillväxt på årsbasis, delvist stärkt av en engångseffekt", skriver vd:n.

Tillväxten på årsbasis motverkades delvis av en nedgång i försäljningen från Ninja Kiwi och Kongregate. Ninja Kiwis resultat på årsbasis avspeglade framför allt spelutvecklarens framgångsrika rea på Steam-plattformen under tredje kvartalet förra året, delvis motverkat av en stor och framgångsrik innehållsuppdatering och prisökning för Bloons TD6.

Kongregates resultat återspeglar försäljningsnedgången i bolagets portfölj av äldre spel tidigare under året.Direkt-SE