Kändistätt på scenen 2014.

Möt Privata Affärer i Visby

Publicerad 2016-06-29 10:41

Almedalen Privata Affärer debatterar privatekonomi på vår scen i Visby. Vi finns där två förmiddagar, tisdagen den 5 och onsdagen den 6 juli.

Privata Affärer är åter i Visby för att ge privatekonomi en tydlig plats i Almedalen. I år ägnar vi ett tvådagarsprogram åt intervjuer, debatt och diskussioner med gäster på vår scen nära Donners plats centralt i sommarstaden Visby.

– Privatekonomi har en självklar beröring med många frågor som är på tapeten i Almedalen, men fokus i diskussionerna ligger ofta på andra aspekter. Därför känns det viktigt och roligt att vi är på plats, säger Privata Affärers Fredrik Lindberg, som modererar Privata Affärers program.

Förra året drog Almedalsveckan 35 000 besökare till närmare 3 500 debatter och andra arrangemang, en lika stor publik som under valåret 2014. I år blir antalet programpunkter ännu fler. Drygt 3 800.

Räkna med att gatorna åter fylls av Sveriges ledande politiker, journalister, en mängd företag, organisationer och allmänt intresserade som tillsammans skapar den unika demokratifestival som Almedalen har utvecklats till. 

Tisdag den 5 juli sätter Privata Affärer två aspekter på sparande under lupp. 

Vilka kostnader för rådgivning tål ett långsiktigt sparande i rådande lågräntemiljö? 

Och hur mycket är egentligen fernissa när hållbara alternativ marknadsförs för dem som vill spara med rent samvete?

Onsdag den 6 juli går vi till botten med vart bomarknaden är på väg med nya krav på amorteringar och kanske fler åtgärder framöver som kan kyla efterfrågan. 

Vi diskuterar även hur bankerna kan återupprätta ett falnande förtroende hos kunderna. Och vad vi konsumenter tror är tryggt eller riskabelt när vi gör affärer och betalningar på nätet.

Du är varmt välkommen till vår scen på Kilgränd 1 i Visby. Läs mer om programmet på www.privataaffarer.se/almedalen.