Hamburger Börs, Wallmans, Kungsportshuset och 2Entertain är några av de varumärken som ingår i Moment Group.

Aktie Den svenska nöjesjätten Moment Group hotas av akut kollaps. Om bolaget inte får en finansieringslösning klar inom en vecka väntar konkurs eller företagsrekonstruktion.

I Moment Group ingår bland annat 2Entertain som driver teatrar och krogshowarenor som China Teatern, Oscarsteatern och Intiman i Stockholm, Lisebergsteatern i Göteborg, Vallarnas friluftsteater i Falkenberg och Hamburger Börs i Stockholm.

Bolaget har drabbats hårt av pandemin när större delen av verksamheten fått ställas in. Redan tidigare har man flaggat för att pengarna riskerar att ta slut under det fjärde kvartalet.

Men nu är läget akut och på fredagseftermiddagen flaggade bolaget för att en finansieringslösning måste vara på plats senast nästa fredag. Annars väntar företagsrekonstruktion alternativt konkurs.

”Ett intensivt arbete för att säkerställa tillgången till rörelsekapital för att undvika den prognostiserade likviditetsbristen pågår i flera olika spår. Arbetet innefattar både att säkra likviditeten på kort sikt och lösa bolagets långsiktiga finansiering”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget pågår förhandlingar med obligationsinnehavare, investerare och aktieägare ännu har ingen överenskommelse nåtts.

”Parallellt pågår även arbete med att förbereda för alternativ såsom exempelvis ansökan om företagsrekonstruktion. Detta för att vara väl förberedda i det fall en lösning inte kommer på plats i tid”, skriver Moment Group.