Andrew Milligan, som är global investeringschef på skotska Standard Life Investments, menar att det som till stora delar hållit Europa flytande den senaste tiden är centralbanken ECB:s agerande.
Men de obegränsade köp av krisländernas statsobligationer som ECB-chefen Mario Draghi har lovat innebär ingen permanent lösning .
– ECB kan köpa tid, men de kan inte lösa problemen. Det är upp till politikerna, som måste använda den köpta tiden produktivt, säger Andrew Milligan.
Bollen ligger nu hos EU:s finansministrar, menar Andrew Milligan, men dessvärre har dessa inte gjort ett bra jobb ännu så länge.
Ett stort problem är att alla beslut i Europa tar för lång tid och det slår bland annat mot euron.
– ECB agerar väldigt långsamt vilket innebär att det finns en stor risk att euron kommer att förbli alltför stark när stora länder som USA och Japan agerar med penningpolitiska åtgärder, säger Andrew Milligan.
– En fortsatt övervärderad euro innebär att det kommer att ta längre tid att lösa de ekonomiska problemen i Europa.
Detta ganska dystra scenario till trots så ser Standard Life Investments ljusglimtar i Europa. Generellt har man en neutral uppfattning till europeiska aktier för tillfället då bland annat värderingarna har blivit klart mer attraktiva.
Bland de europeiska aktier som det skotska finanshuset gillar för tillfället finns två nordiska teleoperatörer. Både Tele2 och Telenor är bolag med stabila balansräkningar, stora kassor och goda tillväxtmöjligheter. Tele2:s aktieutdelningar och Telenors stora exponering mot tillväxtmarknader lockar också.
Ett annat bolag som Standard Life gillar är den belgiska bryggarjätten Anheuser Busch InBev (med varumärken som Budweiser, Stella Artois och Becks). Bolaget är en global jätte, som därmed inte är så beroende av Europa, som har goda möjligheter att fortsätta växa.
Det belgiska bryggeriet passar bra in i den strategi Standard Life har för europeiska aktier. De letar efter företag med attraktiva värderingar och starka marknadspositioner och balansräkningar. Detta innebär att företagen har möjlighet att dra nytta av konkurrenters problem i det rådande bistra klimatet. Ett annat bolag som passar bra in på beskrivningen är Ryan Air.
Men även om det finns attraktiva företag så finns det väldigt mycket kvar att lösa när det gäller Europas ekonomi.
– Obama lyckades vinna valet i USA tack vare att han kunde visa på att läget på arbetsmarknaden blev något bättre, även om läget är långt ifrån bra. Detta är absolut inte läget i Europa, där arbetslösheten är skyhög och där vi inte ser någon bättring. Det kommer att bli en svår vinter och vår för Europas regeringar, avslutar Andrew Milligan.