Aktie "Jag är fortsatt lika övertygad som tidigare om vår förmåga att leverera på de långsiktiga finansiella mål som vi satt som koncern". Det skriver hjälmbolaget Mips vd Johan Thiel i ett pressmeddelande med anledning av gårdagens kursfall på över 30 procent i bolagets aktie.

Kursfallet kom i spåren av nyheten att amerikanska Bontrager lanserat hjälmar med ett material som uppges vara mer effektivt än Mips-tekniken på reducera hjärnskador vid fall.

”Det är ju ett område där vi vet att det pågår en rad initiativ för att adressera rotationskrafter, så vi har ju vetat om att det kommer att komma ytterligare konkurrenter”, sade Johan Thiel till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen.

Johan Thiels skriver i torsdagens pressmeddelande att Mips teknologi i kombination med bolagets affärsmodell som ett ”ingrediensvarumärke” med en ”integrerad teknologi” som är enkelt att integrera i olika hjälmmodeller, utgör en väsentlig styrka som är helt unik för Mips.

Mips finansiella mål är att uppnå en omsättning över 400 miljoner kronor via organiska tillväxt, samt en rörelsemarginal om 40 procent till 2020.

På onsdagen föll aktien över 30 procent till 111 kronor. Det senaste året har aktiekursen klättrat över 115 procent.