MINESTO: BGA INVEST HAR SÅLT 1,5 MLN AKTIER TILL FOND (R)

2021-11-11 09:05:58

(Rättelse: bolagsbeskrivning i första stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) BGA Invest, som är största ägare i Minesto, som utvecklar teknologi för produktion av förnybar el ur havet, har enligt anmälan till Finansinspektionens insynsregister sålt 1,5 miljoner Minesto-aktier till kursen 17:50 kronor, eller totalt 26 miljoner kronor.

I ett pressmeddelande bekräftar BGA Invest försäljningen och uppger att köparen är en europeisk finansiell fond. BGA Invest kvarstår som största ägare, och en fortsatt aktiv och långsiktig ägare i Minesto, är budskapet.

"BGA Invest har varit en aktiv, strategisk och långsiktig ägare i Minesto sedan 2010 och det kommer vi fortsätta att vara", säger Bengt Adolfsson som är grundare och vd för BGA Invest.

Efter avyttringen äger BGA Invest 29,8 miljoner Minesto-aktier, motsvarande cirka 22 procent av bolagets aktiekapital.

"Vi har följt och stöttat bolaget från att det var ett litet FoU-bolag med småskaliga prototyper till att idag ha en bevisad produkt för kommersiell utrullning tillsammans med världsledande samarbetspartners. Behovet av ytterligare lösningar för att möjliggöra energiomställningen blir bara större och större och vi har fortsatt stor tro på Minesto och företagets möjligheter att bli en konkurrenskraftig aktör på morgondagens energimarknad", tillägger Bengt Adolfsson.

BGA Invest äger enligt sin hemsida även aktier i bland annat Smart Refill, Watersprint och radarsensorbolaget Acconeer.Direkt-SE