Aktietips Under rubriken ”Veckans aktiecase” lyfter Carnegie Private Banking fram Millicom som en attraktivt värderad aktie som dessutom är en förvärvskandidat.

Kabel- och mobiloperatören Millicom fokuserar på tillväxtmarknader, bland annat i Latinamerika. Med 32 miljoner mobilkunder omsatte bolaget 6 miljarder dollar i fjol samtidigt som rörelseresultatet landade på 2,2 miljarder dollar.

Millicom har under de senaste åren konsoliderat och koncentrerat tillgångarna till Latinamerika och successivt sålt av tillgångar i Afrika, skriver Carnegie som spår fortsatt tillväxt i omsättning och rörelseresultat från fortsatt nätutbyggnad kombinerat med gynnsamma demografiska trender i Latinamerika.

Carnegie konstaterar också att Millicom är en attraktiv förvärvskandidat.

”Det bekräftades i januari av den sydamerikanska operatören Lilac’s indikativa bud på 710 kr per aktie enligt uppgifter i media. Den potentiella affären föll dock”, skriver Carnegie.

Banken konstaterar dessutom att aktien är attraktivt värderad sett ur såväl relativvärdering som vid en summan-av-delarna-värdering och Carnegie Analys rekommenderar köp med riktkursen 685 kr.