Notering Priset i det aktieerbjudande som diagnostikbolaget Devyser Diagnostics genomför inför noteringen på Nasdaq First North Premier uppgår till 80 kronor per aktie, vilket värderar företaget till 915 miljoner kronor före det planerade kapitaltillskottet.

Det framgår av prospektet som offentliggjordes på onsdagen i spåren av att Devyser för drygt en vecka sedan meddelat sin avsikt att notera sina aktier på handelsplattformen.

Emissionen väntas tillföra bolaget 300 miljoner kronor, samtidigt som befintliga aktier om 43 miljoner kronor erbjuds.

Berenberg och Fjärde AP-Fonden har åtagit sig att förvärva aktier i erbjudandet för totalt 120 miljoner kronor. Vidare kommer Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management att anmäla sig för förvärv av befintliga aktier från säljande aktieägare, motsvarande totalt 43 miljoner kronor i erbjudandet.

Devyser Diagnostics utvecklar kit för genetisk testning inom rutindiagnostik till laboratorier. Produkterna används för komplex DNA-testning inom ärftliga sjukdomar, onkologi och post-transplantationsmonitorering för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnos av ett stort antal genetiska sjukdomar samt uppföljning av transplanterade patienter.

Största ägare är Rutger Arnhult följt av Swedbank Robur.

Teckningsperioden pågår till den 9 december. Första handelsdag på Nasdaq First North Premier väntas bli den 10 december.