MILDEF: LEVERANSFÖRSENINGAR TYNGER 4 KV

2022-12-12 15:07:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mildef, som tillverkar taktisk IT och stryktålig hårdvara för försvars- och säkerhetsindustrin, upplever tidsproblem i försörjningskedjorna av främst halvledarkomponenter till bolagets hårdvaruportfölj. Under fjärde kvartalet beräknas cirka 60-70 miljoner kronor av orderboken med leveransplaner för innevarande kvartal skjutas till första och andra kvartalet 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Inga affärer förloras på grund av detta, men omsättning och vinst blir negativt påverkade under fjärde kvartalet och positivt påverkade första halvåret 2023", skriver Mildef som pekar på att bolaget tidigare har kommunicerat tidsproblem i försörjningskedjorna till hårdvaruportföljen.

Av påverkan på ungefär 60-70 miljoner kronor väntas cirka 50 procent fördelas på det första respektive andra kvartalet vardera 2023. Bolaget kommer att addera dessa intäkter ovanpå det tidigare kommunicerade omsättningsmålet på 25 procent tillväxt per år, uppges det.

"Det är aldrig roligt att tvingas försena planerade leveranser till våra kunder. Samtidigt är det viktigt att förstå att dessa affärer ökar 2023 års intäktsströmmar. Vi har analyserat leveransproblematiken 2021-2022 och aktiverat åtgärder med syfte att minimera denna typ av störningar nästa år", säger Mildefs vd Björn Karlsson.Direkt-SE