MICROSOFT: GETT EU FORMELLA EFTERGIFTER I ACTIVISION-AFFÄR

2023-03-17 12:24:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Microsoft har nu formellt presenterat för EU:s konkurrensmyndighet vilka eftergifter det amerikanska it-konglomeratet gjort för att säkra ett godkännande av försöket att förvärva gamingbolaget Activision Blizzard, rapporterar Dow Jones.

EU-granskningen av affären på 69 miljarder dollar kommer nu rulla vidare i nästa fas, som består av att berörda parter i form av konkurrenter och företrädare för konsumentgrupper ombes yttra sig i frågan.

Under de senaste veckorna har Microsoft tecknat avtal med flera konkurrenter om att säkerställa att andra plattformar utöver Microsoft-ägda Xbox och PC kan ges tillgång till den populära speltiteln Call of Duty.

"Vi har nu backat upp våra löften till EU-kommissionen med bindande avtal, vilket kommer säkerställa att affären blir till nytta för gamers", sade en talesperson till Reuters.

Beslut väntas den 22 maj och enligt Reuters källor lutar EU åt att ge affären grönt ljus medan det fortsatt är oklart hur brittiska konkurrensutredare ser på saken.Direkt-SE