Analyser (Uppdateras) Ett antal nya och höjda riktkurser och nya samt upprepade köprekommendationer finns bland analyshusens nya rekommendationer på måndagen. Bland de många nya analyserna märks till exempel Veoneer, som av SEB  får en riktkurshöjning på hela 132 procent.

Pareto Securities höjer riktkursen för Mips till 370 kr från 330 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 386 kr i fredags.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Mycronic till 225 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 202,20 kr i fredags.

Nordea Markets höjer riktkursen för Kindred till 88 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 74,94 på fredagen.

Pareto Securities höjer också riktkursen för Kindred, till 82 kr från 73 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien steg med 10 procent till nivåer kring 75 kr i fredags efter bolagets omvända vinstvarning.

SEB Equities höjer riktkursen för Kindred till 91 kr från 73 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Kindred-aktien steg med 10 procent till cirka 75 kr i fredags efter bolagets omvända vinstvarning.

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för Kindred till 87 kr från 84 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Kindred-aktien steg med 10 procent till cirka 75 kr i fredags efter bolagets omvända vinstvarning.

DNB Markets höjer riktkursen för Kindred till 100 kr från 88 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för SHB till behåll från sälj. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för SEB till köp från behåll. Riktkursen är 98 kr. Det framgår av en analys. A-aktien stängde på 81,32 kr på fredagen.

Även Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för SEB, till 78 kr från 75 kr. Rekommendationen minska upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. SEB:s A-aktie stängde på 81,32 kr på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Holmen till 320 kr från 280 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 344 kr i fredags.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Wärtsilä till köp från behåll. Riktkursen höjs till 9,00 från 7,30 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 7,28 euro i Helsingfors på fredagen.

Pareto Securities höjer riktkursen för Thule till 270 kr från 245 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på drygt 290 kr i fredags. Pareto anser att aktien är ”dyr” och menar att förväntningarna på bolaget är relativt optimistiska inför 2021-2022.

 Nordea Markets sänker sin rekommendation för Finnair till behåll från köp. Det framgår av en analys.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Veoneer till köp från behåll. Riktkursen höjs till 264 från 114 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 153,50 kr. SEB fokuserar i analysen på Veoneers avtal med Qualcomm. Banken skriver visserligen att det är för tidigt att utvärdera konkurrenskraften i samarbetet, men menar att avtalet innebär flera fördelar för Veoneer, exempelvis en större marknad att adressera samt lägre risk i och med minskat hot från eventuella nya aktörer på marknaden. SEB:s värdering av Veoneer i ett mer negativt scenario, ”bear case”, ligger på 134 kr per aktie medan motsvarande i ett mer positivt scenario, ”bull case”, ligger på 582 kr.

Nordea Markets sänker riktkursen för Swedbank till 157 kr från 160 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 143,62 kr på fredagen.

SEB Equities höjer riktkursen för Ericsson till 100 kr från 90 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. I måndagens öppningshandel på Stockholmsbörsen handlades Ericsson upp 0,1 procent till 96,14 kr.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Nokia till köp från behåll. Riktkursen sänks samtidigt till 4,00 från 4,30 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 3,44 euro.

Carnegie sänker riktkursen för Sobi till 190 kr från 225 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys med titeln ”Major setback for M&A strategy” som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Sänkningen kommer efter bolagets besked om att avatrombopag, även kallat Doptelet, inte nådde effektmålet i fas 3. Aktien i Sobi backade med 18 procent till 178,65 kr på fredagen. På måndagen rekylerar den upp ett par procent till 181,50 kr.

Även DNB Markets sänker riktkursen för Sobi, till 259 kr från 264 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av analys. Sänkningen kommer efter bolagets besked i fredags om att avatrombopag, även kallat Doptelet, inte nådde effektmålet i fas 3 med fokus på cytostatikainducerad trombocytopeni (CIT). ”Denna miss har dämpat marknadens förtroende för Sobis diversifieringsstrategi, mer än vad det har sänkt vår estimat. Det finns ingen anledning att linda in det: efter en rad dåliga nyheter behövde Sobi en framgång med CIT. Med det sagt, vi gillar fortfarande storyn och förutser en tillväxt på cirka 77 procent 2019-2022 från förvärvade produkter”, skriver DNB.

Carnegie sänker sin rekommendation för Vitrolife till behåll från köp. Riktkursen höjs samtidigt till 240 från 225 kr. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien handlas kring drygt 231 kr på måndagen, cirka 1,7 procent ner från fredagens stängning.

Mangold inleder bevakning av Simris Alg med ett motiverat värde på 2,68 kr. Det framgår av en uppdragsanalys. Mangold ser potential i att bolaget kan utveckla nya ämnen från mikroalger, vilket uppbringar ett teknologivärde, skriver Mangold i analysen och pekar på att bolagets verksamhet bidrar till en hållbar tillväxt vilket på sikt tror kan komma att attrahera fler investerare. Vidare pekar Mangold på att Simris Alg nu går in i en kommersiell fas, vilket väntas öka försäljningen kraftigt under prognosperioden 2020-2027. Simris Algs aktie var upp över 15 procent till 0,90 kr vid 9.45-tiden på måndagen.

 

 

 

 

 

 

 

Köptips
AFV: En aktie att köpa"Goda odds gräva guld i USA"
Placera
SEB: Fem köptips med potential
Skatt
Löfven på Facebook: Ingen ny fastighetsskatt
Foto: AP/TT
Wall Street
Trevande handel i New York
Foto: Henrik Montgomery/TT
Rapport
Något bättre än väntat för Securitas
Pension
Miljardregn över premiepensionsspararnaOrdinarie fondhandel fördröjs något
Foto: Copyright (c) 2020 itsflowingtothesoul/Shutterstock. No use without permission.
Krönika
Hammarlund: Priserna på fritidshus har rusat i höjdenBåstad fortsatt i topp
Foto: Copyright (c) 2021 Shutterstock. No use without permission.
SPAC
Uppgifter: Svenska finanskändisar planerar SPAC-bolag
Börsen
Börsen: Allt på grönt med Boliden i förarsätet
Analyser
Här är onsdagens många köprekar
Selin: Balder har lite missat industrifastigheterMen köpet av ABP är inte början på ny strategi
Foto: Copyright (c) 2017 Shutterstock. No use without permission.
Notering
Stark start för nya kryptobolagetDebuterar på First North i dag
Notering
Spermosens klättrar i debuten
Aktie
Börsen straffar SwedbankFår betala 47 miljoner i straffavgift
Placera
Chefstrategen: Balansakt mellan optimism och övermod"Behövs inte mycket för att välta hela lasset"
Aktie
Balder i norsk mångmiljardaffärKöper Asset Buyout Partners med fokus på industrifastigheter
Rapport
Rejält vinstlyft för SBBSpår dessutom mångdubblad vinst per aktie för helåret
Rapport
G5 Entertainment något under förväntan
Rapport
Stillfront över förväntanMen spår negativ organisk tillväxt andra kvartalet
Affär
Knowit köper Cybercom för 2,2 miljarderFinansieras delvis genom emission
Börsen
Helglugnt i Asien
USA
Yellen: Räntorna kan behöva stiga någotMen nytt uttalande lugnade marknaden något
Deklarationen
Nytt rekord för digitala deklarationer
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Analys
Carnegie: Storytels värdering ser attraktiv ut igenHöjer rekommendationen till köp
Podd
Börspanelen: Om börspsykologi och dagsformen på marknadenPanelen tipsar också om köpvärda aktier