Aktierekar En höjd långsiktig rekommendation för Clas Ohlson och ännu en sänkt rekommendation för H&M finns med bland de analyser som hittills publicerats på måndagen. 

Bank of America Securities har inlett bevakning av Alleima med köprekommendation. Riktkursen är 50 kronor.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin långsiktiga rekommendation, på tre års sikt, för Clas Ohlson till market perform från tidigare underperform. Riktkursen sänks samtidigt till 105 kronor (115). Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien stängde på fredagen på 82:20 kronor.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för H&M till sälj från neutral. Riktkursen är 95 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Aktien stängde på 112:12 kronor föregående handelsdag.

Carnegie sänker riktkursen för BHG till 40 kronor från 75 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 21:50 kronor föregående handelsdag.

I går vinstvarnade Thule på grund av minskad efterfrågan på cykelrelaterade produkter. Nu sänker Carnegie riktkursen för Thule till 350 kronor från 380 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Thule till 275 kronor från 340 kronor. Rekommendationen ändras till ”Under utvärdering” från tidigare köp. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Aktien backade drygt 10 procent till 231 kronor under den tidiga måndagshandeln.