MAHA ENERGY: INGÅR JOA-AVTAL MED MAFRAQ AVSEENDE BLOCK 70 I OMAN

2023-01-30 08:40:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oljebolaget Maha Energys dotterbolag Maha Energy Oman och Mafraq Energy har ingått ett samriskavtal (Joint Operating Agreement) avseende Block 70 i Oman.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Undertecknandet av JOA-avtalet, tillsammans med myndighetsgodkännandet, innebär att alla villkor uppfyllts för att slutföra Mahas utfarmning av 35 procents intresseandel till Mafraq Energy, i enlighet med utfarmningsavtalet som undertecknades i augusti 2022.

Maha är operatör för Block 70 med en intresseandel om 65 procent. Enligt avtalen ska Mafraq Energy ersätta Maha för deras proportionella andel av alla tidigare kostnader inklusive deras andel av signaturbonusen som krävs i enlighet med avtalet med myndigheterna. Mafraq Energy kommer också att behöva betala sin del av alla framtida utgifter för Block 70, framgår det vidare.

"Fokus nu är att samarbeta för att inleda produktionstestfasen. Att bevisa fältets produktivitet är centralt för att kunna förklara fältet kommersiellt. Vi ser fram emot att ta fram det värdet för Sultanatet Oman", kommenterar Mafraq Energys vd Talal Al Subhi.Direkt-SE