Mackmyra Svensk Whisky: Small batch från Mackmyra med Reserve-konceptet som förlaga

2022-11-16 08:30:00

Mackmyra har genom sin strävan i att skapa en tydlig, innovativ och modern svensk whisky, skapat ambassadörsfatet som bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky. Det modifierade fatet är en innovation från Mackmyra - byggt med ex-bourbon i kroppen och ny svensk ek i locken. Vilket ger whiskyn både söta vaniljtoner ifrån den amerikanska vita eken (bourbon) och kryddiga örter från den svenska eken.

Mackmyra Ambassadör är en elegant, orökig whisky som bjuder på fruktiga toner av gröna äpplen, söt citrus och subtil vaniljfudge i doften. En hint av ingefära, anis och varma toner av toffee och karamelliserad mandel i smaken med en kryddig, medellång finish av päron, tobak och cederträ i eftersmaken. Den här whiskyn är en introduktion till Mackmyra Reserve och dess exklusiva design, där du själv skapar din egen personliga whisky.

Mackmyra Ambassadör lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 23 nov 2022.

Mackmyra Ambassadör
Limiterad till 3166 flaskor
Säljstart: 2022-11-23
Artikelnr: 57733
Alkoholhalt: 48,8 %
Pris: 799 SEK

Mackmyra Ambassadör är en noggrant utvald single malt, cask strength whisky som lagrats på ambassadörsfat i Bodås gruva.

*Mackmyra Reserve är det prisbelönta konceptet där livsnjutare skapar sin egen whisky, eller fatlagrade gin, utifrån olika val av fattyp, recept och lagringsplats. Över 20,000 fat har hittat lyckliga kunder i Sverige, Tyskland och Storbritannien sedan lanseringen 2002.

Cision