Mackmyra Svensk Whisky: Mackmyra lanserar ny design och tydligare core range

2023-03-09 08:30:00

Svensk Rök är whiskyn som kommunicerar Mackmyras rökiga recept som är hantverksmässigt mältat, rökt och destillerat. Med lokalt bruten torv och några kvistar enris skapas en unik smakprofil för whiskyn som har vunnit hjärtan världen över tack vare sina utmärkande toner av lägereld, vanilj och citrus. Flaskan och giftboxen får en ny fräsch design och storleken ökar i volym från 50 cl till 70 cl. Utöver designuppdateringen byter också Mackmyra glasleverantör som ett naturligt steg i hållbarhetsarbetet. Den nya flaskan behåller premiumkänsla men väger 20% mindre än sin föregångare och produceras till hälften av återvunnet glas i Limmared, Sverige av Ardagh.

- Mackmyra är glada över att kunna erbjuda Svensk Rök i en mer hållbar flaska samtidigt som vi lanserar vår nya design. Svensk Rök och Svensk Ek är våra flaggskepp och står för Mackmyras husprofil, det är på tiden att de får den uppmärksamhet de förtjänar.

Johan Larsson, VD Mackmyra Svensk Whisky

Svensk Rök finns i Systembolagets fasta sortiment och den nya designen står på hyllorna sedan den 1 mars.
Svensk Ek finns även den i Systembolagets fasta sortiment och den nya designen ersätter nuvarande successivt under våren.

Cision