Mackmyra tar in ännu mer pengar

Publicerad 2015-04-28 10:11

Emission Den First North-listade svenska whiskytillverkaren Mackmyra behöver åter ta in pengar efter att så sent som i vintras ha emitterat konvertibler för 11,2 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande, som inleds med att försäljningen ökade kraftigt, med 65 procent, under årets första kvartal.

Ambitionen nu är att ta in ytterligare 11 miljoner kronor via en företrädesemission på teckningskursen 11 kronor per aktie, och motivet uppges vara att den tillväxt bolaget hoppas på kräver en bättre finansiell ställning.

Konverteringskursen i vinterns konvertibelemission var 14 kronor, och räntan 8 procent.

”Närmast ska vi permanenta en stark tillväxttakt i våra prioriterade exportländer Tyskland, Frankrike och UK, samt etablera vår whisky på B2B-marknaden i Sverige”, heter det i tisdagens pressmeddelande.

För snart ett år sedan tog Mackmyra in 22 miljoner kronor i en företrädesemission.

Mackmyras omsättning under det första kvartalet landade på 13,7 miljoner kronor jämfört med 8,3 miljoner för ett år sedan; en ökning med 65 procent. Något resultat anges inte i tisdagens pressmeddelande.

År 2014 var rörelseförlusten 22,4 miljoner kronor efter en omsättning på 68,1 miljoner kronor, vilket i sin tur var en minskning med 17 procent från 2013.

Mackmyras aktie handlades på oförändrad nivå under tisdagsförmiddagen, 9:90 kronor, efter fem avslut.