Lyckade affärer lyfter Precise

Publicerad 2016-06-07 10:06

Aktie Pressavdelningen på Precise Biometrics har haft fullt upp på tisdagsmorgonen och meddelat flera affärer. Aktien stiger rejält på börsen.

Precise Biometrics har ingått ett avtal med Eosmem för licensiering av Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise Biomatch Mobile.

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Biomatch, har genom samarbetet med Elan Microelectronics dessutom integrerats i en så kallad notebook från ”en ledande taiwanesisk tillverkare”.

Integrationen ger royaltyintäkter med start under andra kvartalet 2016. Precise ger som vanligt ingen bedömning om värdet av royaltyintäkterna.

Taiwanesiska telefoner

Precise Biometrics algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Biomatch, har genom samarbetet med amerikanska Synaptics integrerats i två smarta telefoner från en taiwanesisk mobiltelefontillverkare.

Integrationen ger Precise royaltyintäkter med start under andra kvartalet 2016. Det svenska bolaget ger som vanligt inga uppskattningar i fråga om värdet av royaltyintäkterna.

I förra veckan blev det känt att mobil- och datortillverkaren Asus har valt Synaptics, som är en konkurrent till Fingerprint Cards, fingeravtryckssensorer till sina modellserier Zenfone 3Deluxe och Zenfone 3 Ultra. Asus är från Taiwan.