Lyckad försäljning för Lucara

Publicerad 2012-09-11 09:23

Lucara Diamond uppger att bolaget vid en auktion har sålt samtliga 48 poster Karowediamanter som satts upp till försäljning.

Totalt handlade det om 52.231 karat, inklusive de 741 karat som drogs tillbaka från den tidigare försäljningen. Försäljningsintäkterna uppgick till 13,4 miljoner dollar.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den högst värderade stenen var en diamant på 16,44 karat som såldes för 460.484 dollar, motsvarande 28.010 dollar per karat.

Diamanterna såldes via bud på en förvisning i Gaborone och Antwerp.

”Vi är nöjda med resultatet av den tredje försäljningen av Karowe-diamanter. Det utmärkta värdet bekräftar den höga kvaliteten i Karowe-produktionen. Detta är speciellt viktigt i den nuvarande nedtryckta marknaden för oslipade diamanter”, kommenterar vd William Lamb.

Han sade vidare att de infrastrukturprojekt vid Karowe-gruvan som rapporterats om tidigare, är på rätt väg och att designkapaciteten vid processanläggningen nåddes i augusti.

Lucara Diamond spår att karatproduktionen vid Karowe kommer att nå eller överträffa den tidigare prognosen 2012 och räknar med att ha två fler försäljningar av Karowediamanter under 2012, varav den nästa i november.

Bolagets aktie steg kratfigt i den inledande handeln på tisdagen. Vid 9.20 var den upp med drygt 15 procent.