Aktie Oljebolaget Lundin Energy inkluderas för första gången i S&P Global Dow Jones Sustainability Europe Index (DJSI). Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget rankas som ett av de tre främsta i Europa inom sin industri, heter det.

”Det här är första gången som vi har blivit inkluderade i DJSI vilket innebär att Lundin Energy blir intressant för investerare som inser att olje- och gasbolag kan bidra positivt till energiomställningen. Med vår marknadsledande plan för att minska koldioxidutsläppen är vi på god väg att uppnå en koldioxidneutral verksamhet vid 2023, där vi fokuserar på att bedriva en hållbar verksamhet på ett ansvarsfullt sätt både inom vår organisation och leverantörskedja”, kommenterar Lundin Energys hållbarhetschef Zomo Fisher i pressmeddelandet.

Lundin Energy uppges ha fått bättre resultat än 93 procent av alla bolag i S&P Global Corporate Sustainability Assessment, vilket inbegriper en omfattande lista av ESG-områden.

DJSI omfattar europeiska bolag som är ledande inom ESG, och som utgör de 20 procent högst rankade av de 600 största europeiska bolagen i S&P Global Broad Market Index.