Loomis vill ta över uppdrag

Publicerad 2012-09-05 12:08

Aktier Panaxias konkurs öppnar möjligheter för konkurrenten Loomis att ta över kunder. Att Loomis däremot skulle köpa Panaxia är inte på agendan. Det säger Loomis vd Lars Blecko till Nyhetsbyrån Direkt.

Panaxia ansökte på onsdagen om konkurs efter att arbetet med att stärka bolagets finansiella ställning misslyckats. Tills vidare kommer Panaxias löpande verksamhet dock att fortsätta bedrivas för att möjliggöra en försäljning, låter bolaget meddela.

”Jag tror inte det kommer vara helt problemfritt men konkursförvaltaren har allt intresse av att bedriva verksamheten vidare för att så fort som möjligt kunna sälja verksamheten och se till att säkerställa så mycket som möjligt för personal och kunder”, säger Panaxias vd Monica Hallin till Nyhetsbyrån Direkt.

Att konkurrenten Loomis skulle köpa Panaxia utesluts av Lars Blecko, främst med hänvisning till hur en sådan affär skulle mottas av konkurrensmyndigheterna. Däremot öppnas nu möjligheten till att Panaxias kunder börjar se sig om efter en annan leverantör.

”Ett friskt kundbeteende är naturligtvis att man är besviken och har synpunkter på att Panaxia begärt sig själv i konkurs”, säger Monica Hallin utan att vidare vilja kommentera om det nu kan bli frågan om en ”kundflykt”.

”Vi är naturligtvis intresserade av att ta över så mycket uppdrag som möjligt”, kommenterar Lars Blecko.

Strax efter klockan 12 hade Loomis stigit med 3,5 procent på en stillastående Stockholmsbörs.