Loomis ska höja marginalmålet

Publicerad 2017-03-06 07:33

Aktie Loomis kommer sannolikt att höja sitt marginalmål i samband med bolagets kapitalmarknadsdag i höst. Det bekräftar bolagets vd Patrik Andersson i en intervju med Dagens Industri.

”Vi ska ta ett steg uppåt. I vårt läge kommer man inte till en kapitalmarknadsdag och säger att målet är att vara på status quo”, säger han till tidningen.

Loomis nuvarande målperiod sträcker sig mellan 2014 och 2017 och omfattar bland annat att intäkter ska nå 17 miljarder 2017 och att ebita-marginalen ska ligga på 10-12 procent. Helåret 2016 nåddes 16,8 miljarder i intäkter och en marginal på 11,2 procent.

I rapporten för det fjärde kvartalet, som släpptes i början av februari, konstaterade Loomis att bolaget är på god väg att nå sina mål och att arbetet med att uppdatera strategi och mål för tiden efter 2017 var i full gång.

”Vi har haft tre steg i Loomis. Först var det kvalitet och marginal, nu är vi på gränsen mellan lönsamhet och tillväxt och det kommer vara ytterligare fokus på tillväxt. Det är jag ganska övertygad om, även om vi inte är helt färdiga med vad vi ska säga. Vi kommer att hålla fast vid lönsamhet och kvalitet, men tänka ännu mer tillväxt, så mycket kan jag säga”, sade Loomis vd Patrik Andersson till Nyhetsbyrån Direkt i samband med rapporten som svar på frågan om fokus kommer att ligga på lönsamhet eller tillväxt under nästa målperiod.

I intervjun upprepar Patrik Andersson att bolaget ser en marknadspotential i Europa om 200.000 system för bolagets kontanthanteringsprodukt Safepoint.