Kommentar Tisdagens kursras för Boozt på drygt sex procent känns överdrivet stort. Delårsrapporten i somras visade en stark tillväxt och att bolaget som väntat har vänt till vinst. För den som vill ett e-handelsbolag i portföljen är nu Boozt ett bra alternativ.

Att det varma vädret i somras påverkade trafiken till detaljhandeln i allmänhet och klädhandeln i synnerhet har vi redan fått flera bevis på. Men att det också skulle få effekt på e-handeln var det kanske inte så många som hade räknat med.

Med Zalandos vinstvarning på tisdagen kom det dock svart på vitt och med raset för näthandlaren blev det också ett skarpt fall för Kinnevik som äger drygt 30 procent av Zalando.

På Stockholmsbörsen var det dock inte bara Kinnevik som föll som en följd av Zalandos debacle utan även svenska Boozt som kan ses som ett Zalando i miniatyr. Nedgången slutade till sist på 6,4 procent och Boozt noteras nu hela 24 procent under toppkurserna från i vintras.

Detta kan tyckas orättvist eftersom Boozt i halvårsrapporten för drygt en månad sedan visade upp en tillväxt på 44 procent organiskt och vände en storförlust för rörelseresultatet till en vinst på 34,1 miljoner (-82,9).

Därmed kunde också Boozt höja prognosen för höjningen av omsättningen till mer än 36 procent från att tidigare varit mer än 33 procent.

Privata Affärer har en köprekommendation på Boozt och vi ser gårdagens stora rekyl som ett bra köptillfälle. Sannolikt har även Boozts tredje kvartal påverkats av värmen i somras, men samtidigt finns det andra faktorer som påverkat jätten Zalando och som tvingat dem till vinstvarningen. Tyska banken Berenberg pekar till exempel på högre kostnader för logistik på grund av nya distributionscenter.

Ett kursdiagram över Boozt visar också en aktie som varit kraftigt volatil under sin korta börshistoria. Kraftiga nedgångar har följts av upprekyler när bolaget trots en svag lönsamhet har visat upp en fin tillväxt som nu äntligen börjar innebära svarta siffror på nedre raden.

Och med tanke på att fjärde kvartalet är starkt för Boozt och spekulationer i aktien inför bokslutet nästa år kan aktien stå inför en ny vändning uppåt inom kort. Förra året blev uppgången mer än 50 procent från botten i november fram till februari.