Lindab ökar omsättningen i Frankrike med 50 procent genom förvärv av Liftasud

2022-09-13 12:00:00

Liftasud är etablerade på sex orter i Frankrike och är en välkänd distributör av ventilationsprodukter så som ventilationskanaler, ljuddämpare, isolering, luftkonditionering och uppvärmningssystem. De har dessutom hög kunskap inom ljuddämpning, vilket är ett område som växer i betydelse.

"Vi är mycket glada över att välkomna Liftasud in i Lindab", säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab. "Energieffektiva och hälsosamma inomhusmiljöer efterfrågas alltmer och den franska ventilationsmarknaden är en av de största i Europa. Tillsammans med Liftasud förstärker vi väsentligt vårt distributionsnät i Parisområdet. Liftasud är dessutom erkänt duktiga på ljuddämpning, vilket är av stor betydelse för att skapa en behaglig inomhusmiljö. Vi är också mycket glada över att Liftasuds VD, Julien Brunel, kommer att fortsätta driva verksamheten som del av Lindab."

"Vi ser fram emot att vara del av Lindab där vi kommer kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och produktsortiment samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro. Vi delar Lindabs övertygelse om att hög kvalitet och nära relationer med kunderna är viktiga framgångsfaktorer.", säger Julien Brunel, VD och delägare i Liftasud.

Liftasud är baserade utanför Paris med 6 filialer runt om i Frankrike. Bolaget omsätter ca 250 MSEK årligen och har en rörelsemarginal som är lägre än Lindabs rörelsemarginal. Liftasud har 55 medarbetare. Förvärvet finansieras genom egen kassa.

Läs mer om Liftasud på deras hemsida: http://www.liftasud.fr/

Cision