LIME: AKTIEN UPP, DNB MARKETS INLETT BEVAKNING MED KÖP (NY)

2022-10-07 10:34:07

(Tillägg: från andra stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Aktien i Lime lyfte 2,5 procent till 241:80 kronor under fredagsmorgonen. DNB Markets har inlett bevakning av kundhanteringsaktören med rekommendationen köp och riktkursen 300 kronor, enligt en analys.

I analysen nämner DNB bland annat Limes konkurrensfördelar, bolagets solida underliggande marknadstillväxt och en fortsatt potential för "upselling" (sälja en dyrare variant av den produkt kunden överväger att köpa) som bolagets grundstenar. För perioden 2021–2025 spår banken en nettoomsättning utifrån ett årligt genomsnitt (cagr) om 15 procent.

Lime har handlats ned cirka 30 procent på börsen i år. Värderingen har således kommit ned, vilket också ges som anledning till köprekommendationen.

"Efter den senaste tidens press av aktiekursen, ser vi Lime som attraktivt värderat", heter det.

Lime har gjort sex förvärv sedan 2017 och DNB anser att det kan finnas ytterligare potentiellt värdeskapande från förvärv. I sin riktkurs om 300 kronor väljer DNB dock att inte inkludera eventuella förvärv, men skriver att ett M&A-scenario ger ett verkligt värde om 405 kronor per aktie.
Direkt-SE