Kryptovalutor (Uppdaterad) Det rådde rejält sur stämning på kryptovalutamarknaden under onsdagen, då i princip hela sortimentet av de digitala tillgångarna handlades kraftigt ned.

Den ledande kryptovalutan bitcoin hade vid klockan 15 kraschat med över 30 procent de senaste 12 timmarna och närapå halverats i pris sedan toppen som sattes så sent som i april.

Fallet var särskilt märkbart från cirka klockan 14.30 och framåt, då priset handlades ned till som lägst nära 32.000-dollarsnivån.

I onsdagens flöde har de för kryptovaluta negativa nyheter fortsatt strömma in, med en kinesisk varning mot finansbranschen utfärdad av tre centrala branschorganisationer.

Säljtrycket inleddes dock av att Tesla på torsdagen i förra veckan gav beskedet att det nyligen aviserade beslutet att ta emot betalning i bitcoin slopats. Tesla hade en dryg månad innan meddelat att bitcoin skulle godtas som köpevaluta och att bolaget dessutom handlat in bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar.

Beslutet motiverades av vd Elon Musk med att brytningen av bitcoin, som sker genom energiintensiv beräkningskraft som ofta finns i Kina med kolkraft som möjliggörare, är för klimatfarlig.