Scen ur spelet OTWD.

Starbreeze Efter kritik om ett för högt pris för Starbreeze OVERKILL's The Walking Dead (OTWD) halveras nu priset på spelet.

Det rör sig inte om en traditionell prishalvering, men sett till det spelinnehåll som i dag finns tillgängligt blir OTWD i princip 50 procent billigare.

Den nya så kallade ”Starter Edition” av OTWD innehåller säsong ett och kostar 24:99 euro. Det kan jämföras med den ”Standard Edition” som hittills sålts för 49:99 euro som innehåller både säsong ett och två. Säsong tvås nio episoder lanseras dock successivt fram till sommaren 2019 där episod ett lanseras redan på torsdagskvällen.

Den som köper ”Starter Edition” kommer framöver kunna köpa de kommande episoderna av säsong två separat.

OTWD lanserades till pc den 6 november och bland den kritik som framförts märks bland annat priset på spelet. Prisjusteringen kom inte som en blixt från klar himmel. I slutet av förra veckan uppgav Starbreeze ir-chef Ann Charlotte Svensson för Nyhetsbyrån Direkt att bolaget skulle se över prisbilden inom kort.

Vad lanseringen av ”Starter Edition” kommer att innebära för den totala försäljningen av OTWD återstår att se. Starbreeze har heller inte preciserat vad styckepriset för säsong tvås episoder blir.

Starbreeze aktie har sedan OTWD lanserades för drygt tre veckor sedan rasat med 75 procent. I förra veckan gick bolaget ut med att försäljningen av OTWD inte gått som förväntat varpå lönsamhetsmålet för 2019 slopades. Betygen från recensenter och spelare har varit ljumna, men förbättrats något den senaste veckan. På den digitala plattformen Steam var initialt 48 procent av de omdömen som lämnats positiva. I dag är 53 procent positiva.