Fem köpvärda investmentbolag

Publicerad 2013-06-03 08:17

Aktietips Investmentbolagen synas i veckans utgåva av Börsveckan. Flera av de större investmentbolagen lyfts fram som köpvärda.

Investor har gynnats av krympande substansrabatt, men Börsveckan bedömer att det är stopp nu. Attraktiva innehav och en hög direktavkastning räcker dock för att aktien ändå ska framstå som ett bra alternativ för placerare.

Bra innehav är även ett tema i Lundbergs, Öresund och Latour. Köp även för dessa.

Kinnevik ses också som ett bra köp även om bolaget och aktien på flera sätt blivit mer svårbedömt. För att plocka in aktien i portföljen måste man tro på e-handel där Kinnevik satsat.

I fallet Ratos ges argument både för att köpa och för att låta bli. Osäkerheten kring den nya utdelningspolicyn riskerar under alla omständigheter att dämpa intresset för aktien i det korta perspektivet.

Industrivärden bedöms vara rimligt värderad i nuläget. MSAB får också rekommendationen avvakta, liksom Bure.

Vostok Nafta kvalar inte heller in bland de köpvärda i Börsveckans ögon. Lundin har lämnat bolaget och alla, förutom de mest riskbenägna, bör göra detsamma, råder tidningen.

Bland andra mindre investmentbolag når inte heller Svolder och Traction upp till ribban för att ses som köpvärda i rådande läge.