Köptips från Börsveckan

Publicerad 2014-05-19 09:49

Aktietips Börsveckan rekommenderar köp av hörlurstillverkaren och byggjätten i veckans utgåva av tidningen.

Jays, som tillverkar hörlurar, har gått svagt på börsen på senare tid och såväl omsättning som resultat har backat. Det finns många osäkra faktorer i kalkylen, men om Jays kan befästa en position som premiummärke finns det utrymme för snabb och lönsam tillväxt. Risken är hög men värd att ta för den som tror på produkterna, skriver tidningen.

Skanskas orderingång talar för en bra resultatutveckling framöver. Mycket ligger dock redan i aktiekursen och i det korta perspektivet känns aktien fullvärderad, enligt Börsveckan. I en långsiktig portfölj passar Skanska däremot bra som ett stabilt inslag. 

Oriflame har drabbats hårt av konflikten i Ukraina. Försäljningen är i fritt fall, även om Asien dämpar raset något. På en ettårig horisont är det enligt Börsveckan svårt att se någon betydande uppsida i aktien och tidningen rekommenderar avvakta. 

Vårdbemanningsföretaget Dedicare har ett mycket svagt år bakom sig, även om rapporten för första kvartalet tydde på viss återhämtning. Det räcker dock inte för att motivera köp, tycker Börsveckan.  

Accessoar- och skohandlaren VRG har gått uselt de senaste åren. Köpet av Deco Bags förra året har hittills varit misslyckat och koncernen går nu med förlust på rörelsenivå. Trots kursraset ser Börsveckan ingen uppsida i aktien. 

Transplantationsbolaget Xvivo har kommit långt i arbetet med att ta produkten XPS till marknaden. Men kassan är liten vilket gör tiden knapp. En bra försäljningsstart för XPS ligger en bit fram i tiden och rådet blir därför att avvakta. 

Biogaia hade en tillväxt på 17 procent under årets första kvartal och rörelseresultatet ökade med 48 procent exklusive valutaeffekter. Men rörelsen är högt värderad: till 17 gånger årets väntade rörelseresultat. Det är enligt Börsveckan i mastigaste laget och rådet blir därför neutralt.