Köpvärda preferensaktier i fastighetssektorn

Publicerad 2015-09-28 08:06

Aktietips Indutrade ser klart köpvärd ut på sikt och även Besqab och Orexo är attraktiva papper. Som investerare bör man dock avvakta med Malmbergs och Karo Bio.

Det anser Börsveckan i veckans utgåva där tidningen även bedömer bostadsbolagens preferensaktier.

Indutrade, som säljrekades i Affärsvärlden i slutet av augusti, har ökat tempot i förvärven och anses ha goda möjligheter att växa organiskt på befintliga marknader. 

I Malmbergs oroar lönsamhetspressen, trots bra fart i försäljningen, och värderingen för Karo Bio anses vara för hög trots helrätt strategi och sannolikt fler bra förvärv. Meda framstår som mer intressant för den som gillar läkemedelsbolag med produkter i kommersiell fas.

Besqab får också köpråd, ”men på kort sikt är potentialen helt klart begränsad”.

Orexo ”har tagit oförtjänt mycket stryk och detta i kombination med ett bra nyhetsflöde” gör att Börsveckan behåller köprådet. 

Börsveckan specialstuderar också preferensaktier i bostadsbolagen. Akelius får köp, trots svårigheter att ”känna någon större entusiasm längre”, Victoria Park likaså givet en ”hygglig” årsavkastning på 5,3 procent, och Heimstaden betecknas som en ”billig doldis” men är inte Börsveckans favorit. Det betecknas däremot Erik Selin-bolaget Balders preferensaktie som. Börsveckan ser samtidigt inte några skäl att köpa landsortsbaserade Amasten.