Köpläge efter raset

Publicerad 2013-06-04 06:18

Aktietips Ett danskt läkemedelsbolag som haft det tufft den sista tiden får en köprekommendation av Söderberg & Partners som tycker att aktien nu ser billig ut.

Det handlar om Novo Nordisk vars aktie fallit omkring 8 procent sedan i mitten av maj. Bolagets produktportfölj består av diabetes- och biopharmaprodukter och Novo Nordisk har en marknadsandel på 55 procent av den globala insulinmarknaden.

Placeringsrådgivaren Söderberg & Partners konstaterar att den senaste delårsrapporten var bättre än väntat och bolaget visar god tillväxt och lönsamhet.

Ökad fetma och en åldrande befolkning är två faktorer som är positiva för bolaget. Dessutom noterar Söderberg & Partners att diabetespreparatet Victoza visat sig fungera som bantningspreparat. Bolaget avser att ansöka om godkännande för preparatet senare i år.

Söderberg & Partners menar att aktien ogrundat pressats tillbaka under den senaste tiden och att värderingen nu är obefogat låg. Inte minst med tanke på att försäljningsprognosen höjdes i samband med kvartalsrapporten. Därför rekommenderas nu köp av aktien.