Köp två och sälj en

Publicerad 2012-03-07 08:13

Aktietips Affärsvärlden råder läsarna att avvakta med New Wave men att köpa Unibet och MTG i sitt senaste nummer.

Värderingen för New Wave är visserligen pressad och Torsten Jansson har ett starkt track record, men tillväxten är inte vad den varit och Affärsvärlden har svårt att se någon vidare vinsttillväxt under de närmaste två åren. Tidningen väljer att avvakta.

Unibet har fått rätsida på sin resultatutveckling och växer snabbt på sin största marknad, Norden. Den senaste tidens positiva överraskningar kan mycket väl fortsatta, och utrymme finns för ytterligare förvärv. Dessutom är bolaget en potentiell uppköpskandidat och ger numera också utdelning, även om direktavkastningen är låg.

För Affärsvärldens positiva attityd talar också den politiska utvecklingen, med allt fler licensierade spelmarknader i Europa. Aktien får en köprekommendation.

MTG:s värdering har kommit ned väl mycket och aktien anses köpvärd. Affärsvärldens vinstprognoser ger låga p/e-tal, medan en värdering i linje med börsen som helhet ger en riktkurs på 366 kronor, vilket räcker till en köprekommendation. Bland intressanta områden i bolagets verksamhet anges
tillväxtmarknaderna i främst Östeuropa, där antalet spenderade reklamkronor per capita så småningom är tänkt att komma i fatt västvärldens.