Placeringsguiden: Köp tillväxtbolaget

Publicerad 2011-12-08 15:42

Expansiva värmeteknikbolaget går starkt, men har dragits med i den allmänna börsnedgången. Nu ser värderingen aptitlig ut och Placeringsguiden upprepar sin köprekommendation.

Trots ett svårt läge i världsekonomin har värmeteknikföretaget Nibe genomfört flera förvärv i år, skriver Placeringsguidens Jan Axelsson. Tyngst väger köpet av schweiziska Schulthess, med en omsättning på 2,25 miljarder kr, och så sent som i september gjordes inbrytningar på den amerikanska marknaden.

Hittills har bolagets ekonomiska utveckling överträffat förväntningarna. Bidragande till vinsttillväxten är förutom ökad omsättning på grund av förvärv även förbättrad produktivitet.

Bolagets rapport togs också emot positivt – aktien steg 5 procent – men i den allmänna börsnedgången har aktien dragits med i fallet. Det innebär att den tidigare relativt höga värderingen nu ser mer aptitlig ut.

P/e-talet är cirka 15 och faller mot 12 nästa år. Det är inte utmanande för ett klassiskt tillväxtföretag med Nibes historik. Placeringsguiden justerar riktkursen till 115 kr men upprepar köp.