Rekommendationer ABB, Nordea och Boliden. Är tre av de bolag som rekommenderas i några av morgonens och förmiddagens analyser.

Analysföretagen har varit flitigt under torsdagsmorgonen. Här några av deras rekommendationer.

Två rekommendationer från SEB Equities. De:

-höjer riktkursen för ABB till 260 kr från 250 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 228:60 kr på onsdagen efter bolagets rapport för det andra kvartalet, en uppgång med drygt 3 procent för dagen.

-höjer riktkursen för Nent till 390 kr från 370 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

SEB har efter bolagets rapport för det andra kvartalet på onsdagen höjt sitt estimat för rörelsevinsten med ett par procent, bland annat tack vare att abonnentintaget i Viaplay var högre än väntat. Aktien stängde på 366 kr på onsdagen.

Två rekommendationer från Nordea Markets. De:

-höjer riktkursen för Boliden till 280 kr från 260 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde till 240 kr på onsdagen vilket speglar en uppgång om nästan 4 procent för dagen, efter att bolaget kommit med delårsrapport.

-sänker riktkursen för Millicom till 415 kr från 440 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde till 257:40 kr på onsdagen.

Två rekommendationer från Kepler Cheuvreux. De:

-höjer riktkursen för Stillfront till 930 kr från tidigare 750 kronor. Rekommendationen köp upprepas.  Stillfront stängde på onsdagen till kursen 834 kr.

-höjer riktkursen för Alfa Laval till 220 kr från 175 kr, efter kvartalsrapporten i tisdags. Rekommendationen behåll upprepas. Alfa Laval stängde på 222:60 kr på onsdagen.

Och här ytterligare fem av morgonens och förmiddagens rekommendationer.

Pareto Securities höjer riktkursen för ABB till 270 kr från 260 kr, efter onsdagens rapport. Rekommendationen köp upprepas. ABB stängde på 227:70 kr på onsdagen.

Deutsche Bank höjer riktkursen för ABB till 22 schweizerfranc från 21 schweizerfranc efter onsdagens rapport. Rekommendationen behåll upprepas. 

 

DNB Markets höjer riktkursen för Boliden till 290 kronor från 250 kr efter onsdagsmorgonens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas. Boliden stängde på 242 kronor på onsdagen.

Societe Generale höjer sin rekommendation för Nordea till köp från sälj. Riktkursen är 68:74 kr.

Carnegie sänker sin rekommendation för Storytel till behåll från köp. Riktkursen höjs till 270 från 225 kr. Aktien handlas ned ett par procent på torsdagen till 292:50 kr.

I analysen, som har titeln ”Too much too soon”, konstaterar Carnegie att aktien gått upp med cirka 150 procent sedan mitten av mars och ev/s, det vill bolagsvärdet i förhållande till försäljning, nu uppgår till 6,7 gånger.

”Samtidigt som vi gillar den långsiktiga storyn, har värderingen blivit mer utmanande”, skriver Carnegie som även pekar på att den positiva effekten av fjolårets momssänkning kommer att klinga av under andra halvåret. Aktien handlades strax efter klockan 09.30 på torsdagen kring 296 kr – ungefär samma nivå som stängning på onsdagen.