Aktier Om den amerikanska teknikjätten Microsoft tillåts köpa spelutvecklaren Activision Blizzard riskerar det leda till högre priser, sämre valbarhet och mindre innovation som drabbar brittiska spelare. Det uppger den brittiska konkurrensmyndigheten CMA i ett pressmeddelande.

Beskedet får betraktas som dåliga nyheter när det kommer till bolagens förhoppningar om att kunna sy ihop affären, som uppgår till 75 miljarder dollar. 

CMA bedömer att en affär skulle medföra en försvagning i den hälsosamma konkurrensen som råder mellan den Microsoft-ägda spelkonsolen Xbox och Sonys dito Playstation samt inom molntjänster för olika typer av spel.

Den brittiska konkurrensmyndigheten är endast en av flera som granskar affären. Myndigheter i såväl EU som USA utreder nu hur spelmarknaden skulle påverkas av en affär.

Microsoft kommer nu få möjlighet att återkomma med vilka konkurrensutjämnande åtgärder som kan bli aktuella för att plana ut och korrigera eventuell negativ marknadspåverkan innan CMA fattar ett slutgiltigt beslut, vilket väntas i april.