Kommentar: Därför ska du satsa på Bahnhof

Publicerad 2017-02-21 22:12

Kommentar Webboperatören Bahnhof är ett bolag som levererar, inte minst då vinsten per aktie stigit utan avbrott sedan 2008. Det är en aktie du bör överväga att satsa på, särskilt om det kommer en rekyl.

I tisdagens rapport framkom att Bahnhof tidigarelägger försäljningsprognosen med ett år och siktar mot en miljard kr i intäkter redan under 2017. Det skulle innebära en försäljningstillväxt på 21 procent.

En faktor som ska driva på tillväxten framöver är det nya fibernätet NL-17, som driftsätts under första kvartalet. Ifjol mer än dubblade Bahnhof investeringarna i infrastruktur till totalt 71 miljoner kr.

Under 2016 ökade intäkterna med 27 procent, bland annat drivet av framgångar inom företagstjänsterna. Ifjol fick vi även se 10 procents högre vinst till 6,61 kr per aktie.

Bahnhofs nya prognos för 2017 är ett vinstlyft på 19,5 procent till 7,90 kr per aktie. P/e-talet faller därmed från 29 till 24, vilket är högt men välförtjänt. Finanserna är starka och visionen är att inom fem år bli en av de stora Nordeuropeiska aktörerna inom telekom. Det känns något oklart hur det ska gå till när en eller några få miljarder i omsättning inte är särskilt stort i telekombranschen.

Bahnhofs aktie är ännu en bit under toppen på 208 kr i augusti, men den långa kurstrenden är fortsatt uppåt sedan många år. Det mesta talar för att trenden kommer att hålla i sig.

Bahnhof är uppenbarligen ett bolag som levererar. Vinsten per aktie stiger utan avbrott sedan 2008 och utdelningen hänger med lite stötvis. Äger du aktien är det bara att behålla och står du utanför överväg satsa på Bahnhof, särskilt om det kommer en ny rekyl.