Kliv ur dessa aktier i tid

Publicerad 2012-02-13 10:58

Här är två nya bolag som stött på motstånd på uppsidan och vi utfärdar därför en varning för Lundbergföretagen och Latour. Det kan vara klokt att kliva av i tid.

 Tidigare har vi nämnt ett större antal bolag, stora som små, att sälja. Senast i förra veckans tekniska analys.

Precis som de övriga aktier vi varnat för, är även dessa i stor mån korrelerade till hur övriga börsen går. Det signaleras i dagsläget på vikande börser, vilket vi dock inte ännu fått helt bekräftat, varför det kan vara klokt att kliva ur marknaden. Vid ett utbrott uppåt ställs givetvis detta ur spel.

Lundbergföretagen B

Lundbergsforetagen

 Ytterligare en aktie med låg volym i och ett volatilt humör, som dock inte stigit mer än +8.37 procent i år (OMXSPI +8.89 procent). Aktien bröt, precis som allt annat, sin stigande trendlinje 2011 och föll därefter innan en rekyl uppåt tillsammans med övriga börsen initierades.

Aktien har sedan två veckor tillbaka handlats upp och testat den fallande trend/motståndslinjen vilken utgör ett starkt motstånd. Aktien misslyckades med ett utbrott och har nu i stället börjat att falla. En tydlig signal om att fortsatt kursfall är på ingång.

 

Latour B

Latour

Aktien som testat den tidigare brutna stigande trendlinjen i en så kallad ”pullback” (eng. term för en prisrörelse tillbaka till ett utbrottsområde). Latour är sedan årsskiftet upp +14.15 procent (OMXSPI +8.89 procent).

Rekylen uppåt på +14.15 procent tog aktien tillbaka upp till den brutna stigande trendlinjen runt 125 kronor, vilken utgör en viktig ”spänningspunkt”/motstånd. Aktien har inte orkat sig igenom den nivån utan vände förra veckan ned.  Fortsatt fall sannolikt.