SHB vädrar återköp av aktier – köpstämplar Kinnevik

Publicerad 2015-12-14 13:02

Aktietips Kinneviks substansrabatt har ökat med 10 procentenheter sedan 1 november, och återköp blir allt mer sannolikt. Det skriver Handelsbanken i en analys daterad 10 december, där köprekommendationen upprepas och riktkursen sänks till 315 från 325 kronor.

”Under de senaste fem veckorna har vårt estimat för Kinneviks substansvärde per aktie ökat från 300 till 320 kronor; samtidigt har aktiekursen minskat från 270 till 250 kronor”, skriver banken, och översätter det till att rabatten har ökat till 22 från 12 procent (i skrivande stund handlas Kinnevik B till 245 kronor).

Samtidigt gör höstens avyttring av Avito att den likviditet som behövs för att genomföra återköp snart finns på plats: Handelsbanken tror att det bara handlar om veckor innan denna miljardaffär kommer att fullbordas och förse Kinnevik med en nettokassa på 7 miljarder kronor.

Vid sidan av resonemanget om återköp noterar Handelsbanken att flera onoterade innehav kommer att rapportera Q3-räkenskaper nu på onsdag. Rubel- och realförsvagning spås sätta negativa spår, men fortsatt hög tillväxt i lokala valutor väntas och tipset på Global Fashion Groups tillväxt läggs på 36 procent räknat i euro. Det betecknas som en sund tillväxt av Handelsbanken.

I ett något längre perspektiv, inför 2016, väntar sig Handelsbanken att Kinneviks största innehav, Zalando, kommer att vara en fortsatt stark drivkraft. Därutöver spås ytterligare konsolideringsåtgärder och ett par nya investeringar.

Riktkursen sänks till följd av en sänkning för Millicom, som SHB sänkte till minska och riktkurs 460 kronor, från öka och 520 kronor den 4 december.