Han blir ny vd för Kinnevik

Publicerad 2017-06-26 08:25

Aktie Georgi Ganev, vd i it-återförsäljaren Dustin sedan 2012, har utsetts till ny vd i Kinnevik med tillträde den 1 januari 2018.

Georgi Ganev är styrelseledamot i Kinnevikdelägda Tele2 sedan 2016, och arbetade som försäljnings-, marknads- och produkt chef där år 2002-2007.

Georgi Ganev avser enligt pressmeddelandet från Kinnevik att bygga upp ett ”betydande långsiktigt aktieinnehav” i Kinnevik, och Stenbeckfamiljens ägarbolag Verdere har ”för att stärka den nya vd:ns intressegemenskap” med Kinneviks aktieägare gett honom ett kontantlån på marknadsmässiga villkor för detta ändamål.

Kinneviks styrelseordförande Tom Boardman kommenterar utnämningen i pressmeddelandet:

”I Georgi Ganev får Kinnevik en vd med en betydande förståelse för Kinneviks strategi, våra marknader och våra företag. Georgi kombinerar en framgångsrik karriär som vd, under vilken han börsnoterat ett snabbt växande digitalt e-handelsföretag, med en gedigen erfarenhet från den nordiska TMT-sektorn. Jag är mycket nöjd att han har valt att bli vd för Kinnevik under vår nästa fas av att identifiera, växa och omvandla företag för att skapa värde för våra aktieägare.”

Georgi Ganev själv uppger att han från sina år i Tele2 vet att ”Kinnevik har en unik kultur och förmåga som affärsbyggare”, och att han med sin operativa erfarenhet från relevanta sektorer kommer att fokusera på att ta fram ytterligare värde i Kinnevik och dess portföljbolag.

”Jag ser också fram emot att arbeta med Kinneviks team och deras bredare nätverk av grundare, styrelser och ledningsgrupper för att fortsätta växa Kinneviks digitala investeringsverksamhet”, säger han också.