KINDRED: "VÄLDIGT STARK START PÅ ÅRET" – VD

2023-02-08 09:37:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kindreds handelsuppdatering för det första kvartalet 2023 visade att det genomsnittliga dagliga spelöverskottet för tiden fram till och med den 5 februari var 36 procent högre än det genomsnittliga dagliga spelöverskottet för hela första kvartalet 2022.

Den starka starten var väntad, men har gynnats ytterligare av en sportspelsmarginal som är högre än det långsiktiga snittet.

Det uppger vd Henrik Tjärnström i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt i samband med bolagets bokslutsrapport på onsdagen.

"Det är delvis för att det ligger fler matcher och dels för att marginalen har varit stark. Vi visste att det skulle vara färre matcher under fjärde kvartalet på grund av VM och att de matcherna skulle komma tillbaka, så det var ingen överraskning. Vi hade förväntat oss att VM skulle kompensera i det fjärde kvartalet och det gjorde det inte", säger han.

Spelöverskottet från sportspel har samtidigt påverkats positivt av en starkare marginal för sportspel på 12,2 procent, jämfört med 10,2 procent för hela det första kvartalet 2022.

"Nu när vi är inne i första kvartalet med fler antalet matcher och när marginalen är högre än det långsiktiga snittet blir det en positiv effekt, säger Henrik Tjärnström och fortsätter:

"36 procent upp är en väldigt stark start på året. Men marginalen tenderar att normaliseras över tid och det är därför vi är transparanta med hur hög marginalen har varit nu i början av kvartalet".Direkt-SE