Aktie Kindreds maltesiska dotterbolag Trannel hotas av vite på 1,2 miljoner kronor per dag av den norska spelinspektionen Lotteritilsynet. Det skriver Dagens industri.

Totalt hotas Kindred av ett vite på närmare en halv miljard svenska kronor om bolaget inte omedelbart slutar erbjuda spel i Norge, enligt tidningen.

Bötesbeloppet baseras på beräkningar av vilka intäkter spelbolaget har på den norska marknaden, berättar Henrik Nordal, avdelningschef för pengaspel på Lotteritilsynet för Di.

”Vitet löper på tills man slutar erbjuda sina olagliga spel, och när vi nått upp till totalt 437 miljoner kronor (motsvarande 464 miljoner svenska kronor), måste ett nytt beslut fattas för att fortsätta med vitet”, säger han enligt tidningen.

Kindred säger till Di att man kommer att ta någon form av beslut innan tidsgränsen 5 oktober men att man i nuläget inte har någon ytterligare kommentar.

Ärendet mot Kindred är det första fallet i Norge där vite dömts ut mot ett spelbolag. Även BML Group/Betsson har varnats om vite, men där är processen i ett tidigare skede.