KINDRED: HAR INTE GJORT TILLRÄCKLIGT ENL LOTTERITILSYNET - DI

2022-11-21 13:40:20

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den norska spelinspektionen Lotteritilsynet (NGA) anser att Kindreds åtgärder i Norge har varit otillräckliga, vilket ligger till grund för det återupptagna vitesbeslutet. Det uppger Lotteritilsynet för Dagens Industri.

I ett mejl till tidningen skriver Trude Felde, seniorrådgivare på Lotteritilsynet, att Kindred och dess dotterbolag Trannel "inte gjort tillräckligt för att vi ska upphöra med vitet".

Kindred uppger sig ha vidtagit en rad åtgärder för att undvika vitet. Bolaget har bland annat ändrat språket på norska sajter till engelska, samt avbrutit all reklam- och marknadsföring på norska.

Lotteritilsynet anser dock att Trannel fortsatt erbjuder olicensierade spel till norska konsumenter via spelsidorna Unibet, Mariacasino, Storspiller och Bingo.

Kindred menar å andra sidan att NGA inte har jurisdiktion över Trannel eftersom Trannel har sin hemvist på Malta, och att det är "fullt lagligt för norska invånare att få tillgång till samt använda internationella speltjänster som är licensierade inom EU/EES-området och som erbjuds i en säker och säker miljö".

Kindred har tidigare under måndagen meddelat att man avser fortsätta processen med att få denna fråga prövad i domstol, något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Lotteritilsynet kan utfärda vite om 1,2 miljoner norska kronor om dagen för varje dag som Kindred erbjuder olicensierade spel i Norge, och som högst upp till 457 miljoner norska kronor innan ett nytt beslut behöver fattas.

Kindred var ned 2,5 procent vid 13.40-tiden.

Betsson, som också hotas av vite i Norge, var samtidigt upp 0,3 procent jämfört med breda index som var ned 0,7 procent.Direkt-SE