Aktie Efter börsstängning på onsdagen kom beskedet att Kindreds vd Henrik Tjärnström avgår från sin post med omedelbar verkan. "Inte oväntat", konstaterar Kindred-grundaren Anders Ström i en intervju med Dagens industri.

Enligt Anders Ström grundar sig avhoppet i den strategiska översyn som bolaget annonserade i samband med bolagets rapport för det första kvartalet, och att det har varit tydligt att det som styrelsen vill göra och det som Henrik Tjärnström vill göra inte stämmer överens med varandra.

I den strategiska översynen uppgav Kindred att en försäljning av bolaget kan komma att bli aktuellt, något som största ägaren Corvex Management proklamerade redan i maj ifjol, i samband med att fonden då ökade sitt innehav.

”Alternativet att sälja verkar inte ha fallit i god jord hos Henrik Tjärnström och då får han hoppa av”, säger Anders Ström som sitter i Kindreds valberedning, och som säger sig dela Corvex syn kring den strategiska översynen.

Kindred-aktien handlades marginellt upp på fredagseftermiddagen till kursen 126,67 kr.

I intervjun uppger Anders Ström, som även är största ägare i Kindred-avknoppningen Kambi, att han samtidigt ser stor potential i Kambi och anser inte att man bör sälja bolaget i nuläget.

”Kambi handlas runt 220 kronor nu men går allt vägen så kan den vara värd mellan 600 till 1 200 kronor år 2027, möjligen mer. Med det sagt så ska vi tänka på aktieägarnas bästa och det finns fler än jag i ägarlistan. Jag är absolut inte gift med bolaget. Med det sagt vore det fullständigt vansinne att sälja nu”, uppger han till Di.